Magyar Péter: Mindenkinek cselekednie kell a változásért

Budapest, 2024. április 7., vasárnap (MTI) – A változásért mindenkinek cselekednie kell – mondta Magyar Péter jogász, a volt igazságügyi miniszter, Varga Judit volt férje az általa szervezett tüntetésen szombaton Budapesten, amikor kijelentette, hogy „mi , a magyar emberek vagyunk az atombomba”, és a megoldást nem csak tőle kell várni.

 „Nem lesz elég egy karosszékben ülni és kommentelni, ma a tér, a pesti utcák a miénk, hanem vissza kell foglalnunk a falvakat, városokat” – mondta a magyarországi ellenzék élére került ügyvéd. támogatók, akik megtöltötték a Parlament előtti Kossuth teret a „Nemzeti felvonulás és tüntetés az új Magyarországért” című rendezvény alkalmából.
 "Mi, magyarok egyesítjük erőinket. A Magyar Közösségben Állj fel! mindegy, hogy demokrata, konzervatív, nemzeti-liberális vagy akár szociáldemokrata vagy, nem számít, hogy nő vagy férfi , idős vagy fiatal, egyedülálló vagy családtag, hívő vagy ateista. Számunkra csak egy dolog számít: ha tenni akarsz hazád, gyermekeid és unokáid biztonságos és méltó jövőjéért" - mondta Magyar Péter. Hozzátette: lépésről lépésre, tégláról téglára visszük vissza hazánkat, és építünk egy új országot, egy szuverén, modern és európai Magyarországot.
 Azt is bejelentette, hogy indulnak a június 9-i európai parlamenti (EP) választáson, és azt ígérte, hogy "a megfelelő időben" meghirdeti azt a pártot is, amely segíti őket. Olyan eredményt szeretne elérni, amely "az első szög a Nemzeti Együttműködés Rendszere (NER)" koporsójába, a Fidesz által felépített rendszer - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy várhatóak az EP-listájukra való regisztrációk, a feltételek A regisztrációról és a szavazásról hétfőtől kezdődően teszik közzé honlapjukon. Hangsúlyozta, június 9-e sorsdöntő nap lesz, amikor alternatívát kínál a magyar embereknek. Kijelentette azt is, hogy a következő két hónapban az egész országot lefedő körútra készülnek.
 Magyar Péter Magyarország és az Európai Unió kapcsolatáról szólva fontosnak tartotta az erős és szuverén Magyarországot, valamint az erős nemzeti államokra épülő erős Európai Uniót. Programját a következőképpen ismertette: szeretné mielőbb lezárni a jogállamisággal kapcsolatos vitákat, és európai forrásokat hozna az országba, Magyarországot azonnal az Európai Ügyészséghez kapcsolná, konstruktív, de kritikus párbeszédre törekszik az uniós intézmények; elutasítja a föderális európai szuperállam gondolatát, és érdemben támogatná a magyar gazdaságot.
 Az ügyvéd beszédében a NER oszlopának és e rendszer garanciájának nevezte Gyurcsány Ferencet, a parlamenti ellenzék vezetőjét. Hozzátette: Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc 20 éve változatlan páros, majd felhívást intéztek, hogy "új korszak kezdődjön Magyarországon".
 Magyar Péter elmondta: ha egy gyereket bántalmaznak, nem számíthat valódi és gyors segítségre. Követelte, hogy a bicskei pedofíliabűncselekmények áldozatai a kormány által propagandára fordított összegnek megfelelő kártérítést kapjanak.
 Bejelentette, hogy várja szimpatizánsait, támogatóit a „Légy a változás!” Egyesületben. Elmondta, az egyesület jogi keretet ad az együttműködésnek, az erőfeszítéseiket összefogó Magyar Stand Up! Közösségnek, és lehetővé teszi, hogy bárki támogassa a közös ügyet, önkéntes munkával, tanácsadással vagy akár anyagi hozzájárulással.
 Beszéde végén így szólt: „Találkozunk Anyák napján”, május utolsó vasárnapján.
 A menet szombat délután indult a Deák Ferenc térről, a beszéd helyszínére, a Kossuth térre érve, maga Magyar Péter vezetésével, egy „Kelj fel, magyarok! Ne félj!” feliratú transzparens mögé.
 Az MTI magyar sajtóügynökség helyszíni tudósítói szerint a tömeg Magyarország és az EU zászlóit, valamint roma zászlókat és egy nagyméretű svájci zászlót lengetett, valamint több magyar település nevét tartalmazó feliratot is. A felvonulás résztvevői „Változást akarunk”, „Megvédjük az országot” és más szlogeneket skandáltak, olyan feliratokat vittek magukkal, mint „Add el az Orbán-rendszert, vagy cseréld el egy országra, ahol élhetsz”, „Nem félünk” , "Én is szeretnék a hazámban élni".
 A Kossuth téren Magyar Péter beszédét Bálint András színművész szavalata előzte meg, Nagy Ervin színművész határon túli magyarok üzeneteit olvasta fel, majd Keresztesi Péter svájci civil lépett színpadra. Ezután Nagy János, Szigetszentmiklós hat ellenzéki pártból álló koalíció színeiben megválasztott polgármestere és Tarr Zoltán református pap beszélt, majd rövid fellépés következett Rost Andrea operaénekessel és Nagy Ervinnel.

Forrás Román nyelven: MTI 2024. április 7., vasárnap 8:14

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .