ZAKO fesztivál – Kortárs darabok a zalaegerszegi Kvártélyházban

Zalaegerszeg, 2015. június 14., vasárnap (MTI) – Hét előadást mutatnak be a ZAlaegerszegi KOrtárs (ZAKO) Művészeti Fesztiválon július 1. és 12. között a zalai megyeszékhelyen, a Kvártélyház szabadtéri színpadán.

A Manna Kulturális Egyesület és a Kvártélyház közös szervezésében független színházak kortárs szerzők drámáit feldolgozó előadásait láthatja a közönség – mondta el Gáspár Anna, az egyesület vezetője az MTI-nek.
Elsőként Pelsőczy Réka zenés, romantikus dokumentum-játékát, a Szeret…lek című előadást tűzik műsorra. A Manna és a Hoppart közös produkciójának főbb szerepeit Bercsényi Péter, Herczeg Tamás, Kiss Diána Magdolna, Szamosi Zsófia, Terhes Sándor és Takács Katalin játssza.
A Minden kezdet nehéz, hát még a versenyzongora című romantikus vígjátékot a szerző, Olt Tamás rendezésében tűzték műsorra, majd Gerlóczy Márton regényének színpadi változatát, A csemegepultos naplója című többszörös díjnyertes előadást mutatják be.
A fesztivál programja két olyan produkcióval folytatódik, amelynek a szövegkönyvét maguk a szereplők írták. A 40! avagy Véges élet című vígjáték a Füge és a Dumaszínház közös koprodukciója, a kortárs komédiában Bánki Gergely, Stefanovics Angéla, Keszég László és Mészáros Béla lép színpadra. A FAQ (Fejlesztés Alatt Q) Társulat saját szövegével és értelmezésben Bertold Brecht A kaukázusi krétakör című klasszikus drámáját dolgozta fel. A Dominó című produkciót július 10-én mutatják be sok élőzenével.
A fesztivál programja a gyermekközönség szánt, zenés bábos kalanddal, a Pálfi Kata meséjéből készült Borka Mumusföldön című mesejátékkal is kiegészül.
A programsorozat a kortárs katalán szerző, Jordi Galceran Bankhitel című vígjátékával fejeződik be. A szarkasztikus történet azt mutatja be, hogy mit tehet egy sikeres bankár, ha besétál egy idegen az irodájába, aki mindenre képes azért, hogy hitelt kapjon. Az előadást Cseh Judit rendezésében és Baksa Imre, Lengyel Tamás előadásában mutatják be.
A kortárs művészeti fesztivált harmadik alkalommal rendezik meg Zalaegerszegen azzal a céllal, hogy “kitágítsák a világot”, a zalai közönséggel megismertessék a fiatal szerzőket, társulatokat – fogalmazott Gáspár Anna. Az elmúlt két év tapasztalatai szerint a nézők kíváncsiak, nyitottak, a tartalmas szórakozást, jó előadásokat ígérő programmal felkeltették az érdeklődésüket, így egyre többen érkeztek – és várhatóan érkeznek – a színházi programra – jegyezte meg.

– MTI –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .