Vádat emeltek egy trafikrabló fiú ellen Nyíregyházán

Nyíregyháza, 2015. május 28., csütörtök (MTI) – Vádat emelt a Nyíregyházi Járási Ügyészség egy 16 éves fiú ellen, aki két hónappal ezelőtt késsel rabolt ki egy dohányboltot Vásárosnamény-Gergelyiugornyán – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főügyészhelyettes csütörtökön az MTI-vel.

Sipos László közleményében felidézte: a vádirati tényállás szerint a fiú 2015 márciusában elhatározta, hogy kirabolja a lakóhelyétől néhány kilométerre lévő dohányboltot. Magához vett egy húszcentis kést, több feltűnő színű ruhadarabot, kesztyűt, valamint egy sportszárat, amelyből maszkot készített.
A vádlott a Tisza-híd alatt átöltözött, a fejére kapucnit és maszkot húzott, majd este bement a dohányboltba, ahol a 23 éves alkalmazottat késsel a kezében a kassza kinyitására szólította fel. A fiatal nő megijedt, de nem volt hajlandó kinyitni a pénztárgépet, ezért a vádlott maga ment a kasszához, kivett belőle több mint 60 ezer forintot, majd kiszaladt az üzletből.
Az eladó megnyomta a pánikgombot és telefonon értesítette a rendőröket, akik a közeli Tisza-híd alatt perceken belül megtalálták a fiú váltóruháját, benne a személyes irataival, amelyek alapján két órán belül elfogták őt – ismertette a főügyészhelyettes.
A járási ügyészség a fiatalkorú elkövetőt felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja, és javítóintézeti nevelését indítványozta – közölte Sipos László.

– MTI –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .