Új játszópark Nyíregyházán

Ünnepélyes alapkőletétel 2016.06.13.
RotaryClub-logoEgyedülálló játszópark Nyíregyházán, a Rotary Club támogatásával 2016.06.13-án helyezik el a város szívében, a Szabadság téren annak a több mint 10 millió Ft összköltségű országosan is egyedülálló játszóparknak az alapkövét, amelyet sérült és egészséges gyerekek egyaránt használhatnak majd, speciális és biztonságos játékokkal.
Mint ismert, a játszópark megépítését még 2015-ben határozta el a nyíregyházi Rotary Club. Ezt követően együttműködési megállapodás született Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a világszervezet között, melynek értelmében a Rotary Club- adományozók segítségével- megvásárolja a park kialakításához szükséges
– 17 db játszótéri eszközt
– 179 nm ütéscsillapító gumitéglát
– 162 nm térburkoló anyagot
– 190 folyóméter szegélykövet
– 27 db korlátelemet (ezt fogyatékos gyermekek rajzaikkal fogják díszíteni) majd átadja ezeket a városnak.
Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata vállalta, hogy a játszópark kialakításához szükséges elemeket elhelyezi. A kivitelezési munkálatokkal a NYÍRVV Nonprofit Kft-t bízta meg, akik a speciális elemeket alvállalkozók bevonásával betelepítik, és gondoskodnak az ütéscsillapító ágyak-, a járda,- a játszótéri eszközök között található sétányok-, a korlátok-, az öntözőrendszer, valamint az új gyepszőnyeg kialakításáról, melyhez a forrást szintén a város biztosítja.
A játszótéri eszközök hivatalos átadása június 13-án, hétfőn történik meg, amikor K. R. Ravindran a Rotary Világszervezet elnöke és Dr. Kovács Ferenc polgármester elhelyezi a létesítmény alapkövét, illetve egy időkapszulát a Szabadság téren, amelynek teljes költségét és kivitelezését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Vállalat vállalta magára. Az eseményt követően 19 órától a Cantemus Kórus ad koncertet a Kodály Zoltán általános iskola hangversenytermében.
A kivitelezés befejezésének tervezett időpontja: Augusztus vége, a Vidor Fesztivál nyitó napja.

– Nyíregyháza MJV Polgármesteri Hivatala –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .