Új hímoroszlán érkezett a Nyíregyházi Állatparkba

    Nyíregyháza, 2016. március 13., vasárnap (MTI) – Új hímoroszlán érkezett a Nyíregyházi Állatparkba – közölte az intézmény szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Révészné Petró Zsuzsa elmondta, hogy az ötéves, Zeusz névre hallgató oroszlánt az hollandiai arnhemi Burgers’ Állatkerttől kapta a park.
A szombaton érkezett hím most ismerkedik a gondozóival, a kifutójával, az oroszlánházzal és annak külső területével. Az új hely megismerése, várhatóan egy hét után engedik majd a nyírségi állatparkban élő három fiatal nőstény oroszlánhoz a későbbi szaporulat reményében.
A hímet a sörényéről könnyű felismerni, és 200 kilogramm feletti súlya is nagyobb, mint a nőstényeké, amelyek 120-185 kilósak.
Az oroszlán a tigris után a legnagyobb termetű és a legelterjedtebb nagymacskaféle. Az emlős Fekete Afrika legnagyobb részén megtalálható. A legtöbb oroszlán Közép- és Dél-Afrika országaiban, Botswanában, Angolában, Mozambikban, Zambiában és a Kongói Demokratikus Köztársaságban él. Kisebb populációja Kelet- és Nyugat-Afrikában is előfordul.
A történelmi időkben Eurázsiában is éltek oroszlánok, az utolsó vadon élő állatok, az ázsiai alfaj tagjai ma csapán az Északnyugat-India területén lévő Gir-erdőben fordulnak elő.

– MTI –
– MTI Fotó: Balázs Attila –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .