Tüntetés a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója mellett

    Budapest, 2016. február 19., péntek (MTI) – Tüntetés rendeztek a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója mellett az oktatási intézmény zuglói épülete előtt pénteken.

A szervezők által szolidaritási akciónak nevezett demonstrációt azért tartották, mert a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tankerületi vezetője számos dokumentumot kért be Pukli Istvántól, miután az általa vezetett gimnázium tanárai csatlakoztak a pedagógustüntetéshez.
A demonstráción felolvasták Pilz Olivér, a miskolci Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsa elnökének üzenetét, amelyben a tanár támogatásáról biztosította Pukli Istvánt. A tömeg azt skandálta, hogy “Nem félünk!”.
Kálovics Enikő, a Független Diákparlament képviselője és szóvivője, a tüntetés szervezője hangsúlyozta, azért küzdenek, hogy a diákoknak és a pedagógusoknak legyen közös jövőjük Magyarországon.
A diákparlamenti képviselő arra buzdította a szülőket, hogy tiltakozásuk jeléül ne engedjék iskolába gyerekeiket február 29-én.
A tüntetés végén egyperces néma csendet tartottak a résztvevők. Többen kockás ingeket emeltek a magasba, a Teleki Blanka Gimnázium kerítésére pedig fehér virágokat helyeztek, ezzel a gesztussal fejezve ki szolidaritásukat.
A rendőrség a demonstráció idejére lezárta a Hungária körút és a Hermina út között az Ajtósi Dürer sort, amelynek mind a hat sávját, valamint mindkét járdáját elfoglalták a gimnázium előtt tüntetők.
A Párbeszéd Magyarországért (PM) ellenzéki párt pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a rendezvényen részt vesz Szabó Tímea, a PM társelnöke és országgyűlési képviselője, Karácsony Gergely, a PM társelnöke és Zugló polgármestere, valamint Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere.

– MTI –
– MTI Fotó: Bruzák Noémi –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .