Több mint 1,6 milliárd forintot költ kulturális támogatásokra Nyíregyháza

Nyíregyháza, 2015. február 24., kedd (MTI) – Több mint 1,6 milliárd forintot költ az idén kulturális támogatásokra a nyíregyházi önkormányzat – közölte a város alpolgármestere az MTI-vel.

Ulrich Attila elmondta, hogy a Móricz Zsigmond Színház 503 millió 500 ezer, a Jósa András Múzeum 463 millió 963 ezer, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár 362 millió 470 ezer, míg a Váci Mihály Kulturális Központ 254 millió 262 ezer forint forrást kap a helyhatóság 28,07 milliárdos költségvetéséből.
A világhírű Nyíregyházi Cantemus Kórus 106 millió 933 ezer forint támogatásban részesül, s a helyi művészeti nagy együttesek működését is segíti az önkormányzat 12 millió forinttal.
Emellett a civil szervezetek is kapnak helyhatósági forrást vállalt kulturális feladataik teljesítéséhez, együttesen 2,5 millió forintot.
Ulrich Attila tájékoztatása szerint a nyíregyházi önkormányzat tíz kulturális nagy rendezvény szervezését segíti az idén, összesen 31 millió 500 ezer forinttal.
A helyhatóság közgyűlésének döntése szerint a legnagyobb összeget, 8 millió forintot a Városi Ovis Nap rendezésére fordítják.
Ötmillió forinttal támogatják az óévbúcsúztató rendezvényt, négy millió forinttal a Helló Nyíregyháza programsorozatot, hárommillió forinttal a városnapi programokat, valamint két-két millióval a gyermeknapi fesztivál, a Múzeumok éjszakája és a Tirpák Fesztivál megrendezését. Másfél millió forintot kapnak a Krúdy Napok szervezői, egy-egy milliót pedig a Sunshine születésnap és a Retró Fesztivál rendezői.
Kétmillió forint tartalékot is képeztek az idei önkormányzati költségvetésben, amelyet az év közben szervezett, sok látogatót vonzó rendezvények szervezői kaphatnak meg.
A nyíregyházi önkormányzat segíti a Vidor Fesztivál megrendezését is, valamint a Nyíregyházi Szabadtéri Színpad nyári előadásainak szervezését, ezek támogatását a rendező Móricz Zsigmond Színház több mint 500 millió forintos éves költségvetése tartalmazza.

– MTI –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .