Több ezer notebookot és táblagépet adnak a rászorulóknak Nyíregyháza térségében

    Budapest, 2015. november 17., kedd (MTI) – Ötezer notebookra és ezer táblagépre pályázhatnak a rászorulók Nyíregyháza térségében a Digitális Magyarország Program keretében – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Solymár Károly közölte: 1,7 milliárd forint hazai forrást fordítottak Nyíregyházán a programra, amelyet 2020-ig az egész országra kiterjesztenek, mintegy 200 milliárd forint európai uniós forrás felhasználásával.
A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy a gépeket nem “osztogatják”, hanem szigorú kritériumok szerint adják oda a pályázóknak. A cél az, hogy a kedvezményezettek digitális készségeket szerezzenek.
A legfontosabb, hogy az emberek munkahelyhez jussanak, és azt meg tudják tartani, amihez elengedhetetlen, hogy használni tudják a számítógépet, az internetet – fogalmazott.
A helyettes államtitkár kiemelte, hogy a pályázók egy főre eső jövedelme nem lehet magasabb nettó 98 ezer forintnál. Kifejezett célcsoport a nagycsaládosok, a fogyatékkal élők, a gyermeküket egyedül nevelők, a nyilvántartott álláskeresők és az aktív idősek.
Ahhoz, hogy a pályázók hozzájussanak a gépekhez, nem kell önrész, azonban vállalniuk kell, hogy három évig előfizetnek az internetre, és kötelező képzésen is részt kell venniük. Ez biztosítja, hogy az eszközök valóban hasznosuljanak – mondta Solymár Károly.

– MTI –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .