Téli gépszemle

    Téli gépszemlét tartott a NYÍRVV Nonprofit Kft. A téli hószolgálat során összesen 17 munkagép és 17 gépjármű áll a társaság rendelkezésére, melyek téli időszakra való műszaki felkészítését elvégezték.
– 5 db nagy teljesítményű sózó-toló gépet készített fel a NYÍRVV, melyek folyékony sóoldat kiszórására is alkalmasak- ezek a gépek takarítják a városi tömegközlekedési útvonalakat és az aszfaltozott utakat
– 3 db MTZ-82-es traktor gondoskodik a kerékpárutak, parkolók és bokortanyák bekötőútjainak tisztításáról.
– 2 db homlokrakodó, és 1 db gréder a hóátfúvások megszüntetésénél, és a síktalanító anyagok rakodásánál használhatók.
– 6 db kommunális kisgép és toló-szóró járdatraktor: a belvárosi járdák, sétautak, térburkolatok hótolási feladatát látják el.

-Kézi hóeltakarításhoz 13 db kisteherautó áll rendelkezésre.

– 1 db kisteherautó, a hóteher alatt leszakadó ágak, kidőlt fák eltávolítását, veszélyhelyzetek megszüntetését, illetve a sótárolók feltöltésének feladatát látja el.

– 2 db terepjáró a koordináció végzéséhez, és 1 db kisbusz a kézi munkaerő szállításához áll rendelkezésre.

A NYÍRVV Nonprofit Kft. a téli síktalanítás során több mint 260 km szilárd burkolatú utat, 337 km hosszú burkolatlan utat, 52 km hosszú kerékpárutat, több mint 15 ezer parkolót, a buszöblöket és járdákat takarítja. A társaság először a főbb tömegközlekedési útvonalakat, majd a járdákat és kerékpárutakat, ezt követően az összekötő utakat, végül a szervizutakat síktalanítja.
Jelenleg 900 tonna só, 300 tonna fűrészporos sókeverék, 80 tonna folyami homok, és 5 tonna –a díszburkolatokon, illetve a zöldfelületeken átvezető sétányokon használt- környezetkímélő anyag áll rendelkezésre.
A téli útüzemeltetési feladatok ellátásában közel 80 főállású dolgozó, vállalkozók és közfoglalkoztatott munkavállalók vesznek részt.

– NYÍRVV –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .