Tájékoztatás – fokozott ellenőrzés

    Dr. Kása Brigitta aljegyző tájékoztatja a gépjárművezetőket, hogy a Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyelete 2016. augusztus 26-ától egy héten keresztül kiemelten ellenőrzi a mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóhelyek jogszerű igénybevételét.

„Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a fogyatékkal élők esélyegyenlőségének javítása érdekében az elmúlt időszakban olyan civil kezdeményezéseket támogatott a kultúra és közösségteremtés, közösségi színterek létrehozása kapcsán, amelyek a fogyatékkal élők esélyegyenlőségét, kultúrához való hozzáférését segíti. Gondoljunk csak az augusztus 26-án átadásra kerülő integrált játszótérre, vagy a Vidor Fesztivál programfolyamában a Tiszta szívvel c. film Esélycentrumban és az ország legnagyobb szabadtéri mozijában történő vetítésére, vagy a Művész Stúdióban játszott, a Pillangók szabadok c. előadásra. Annak érdekében, hogy a fogyatékkal élők, mozgásukban korlátozottak esélyegyenlősége a kultúra területén a Vidor Fesztivál ideje alatt is maradéktalanul érvényre juthasson, a Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyelete augusztus 26-ától egy héten keresztül kiemelten ellenőrzi a mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóhelyek jogszerű igénybevételét. Kérjük a gépjárművel közlekedőket, hogy erre vonatkozó jogosultság hiányában hagyják szabadon a mozgáskorlátozottaknak kijelölt pakolóhelyeket. Ennek megszegése szabálysértésnek minősül, a szabálysértők fix összegű 50.000 Ft helyszíni bírságra, vagy feljelentés esetén fix összegű 100.000 Ft szabálysértési bírságra, a mozgásában korlátozottak részére kiadott parkolási igazolványt jogszerűtlenül használók, vagy azzal visszaélők büntető feljelentésre, és a kártya helyszínen történő elvételére számíthatnak.” Dr. Kása Brigitta aljegyző

– NYÍREGYHÁZA MJV POLGÁRMESTERI HIVATALA –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .