Szmog riadó Nyíregyházán

    A mai napon (2015.11.06-án) Nyíregyházán összeült a Szmog Riadó Bizottság (SZRB), hogy elemezze és értékelje a beérkező légszennyezettségi és meteorológiai adatok alapján a környezetveszélyeztetés kockázatát.

Jelenleg Nyíregyházán a füstköd riadó tájékoztatási fokozata van érvényben.

Amennyiben a mai napon (november 6-án) is meghaladja a szálló por koncentrációjának 24 órás átlagértéke a 100 μg/m3 –t akkor november 7-től a füstköd riadó riasztási fokozata lép életbe.

Ennek figyelembe vételével visszavonásig teljes tűzgyújtási tilalom van érvényben, beleértve a kerti hulladék ill. avar égetését is.

Kérjük a lakosságot, hogy kerüljék a személygépjárművek (főként dízel üzeműek) használatát, lehetőség szerint utazzanak tömegközlekedéssel, valamint fűtésnél (amennyiben lehetőségük van rá) a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsék előnyben.

Felhívjuk lakosság figyelmét, hogy az egészségügyi kockázatok elkerülése érdekében (főként a veszélyeztetettek: a légúti betegségben szenvedők, az idősek és a kisgyermekek) kerüljék a szabadban való hosszabb idejű tartózkodást.

A lakosságot a médián keresztül folyamatosan tájékoztatjuk az értékek alakulásáról.

Az értékek alakulása nyomon követhető: http://www.levegominoseg.hu/automata-merohalozat – honlapon.

– Nyíregyháza MJV –

– Fotó: Balázs Attila –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .