Rokonait segítette csaláshoz egy szabolcsi MVH-dolgozó

Nyíregyháza, 2015. március 11., szerda (MTI) – Rokonait segítette területalapú támogatási csaláshoz a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei dolgozója – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-alföldi regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

Jánvári-Stefán Regina százados elmondta, hogy a férfi élettársa és annak rokonai 64 hektár földterület után vettek fel jogtalanul pénzt, mintegy 3,5 millió forintot.
A csalók az érintett földeknek sem a tulajdonosai, sem a használói nem voltak.
A gyanú szerint az MVH-kirendeltségen dolgozó alkalmazott hozzáfért azoknak a határrészeknek az adataihoz, helyrajzi számaihoz, amelyek után a tényleges tulajdonosoktól nem érkezett területalapú támogatási igény. Ezeket az információkat kihasználva a rokonok benyújtották támogatási kérelmeiket, s azokra meg is kapták a pénzt.
A nyomozás eddigi adatai szerint a kapott összegeket a csalók főként lakáshitel-törlesztésre, valamint részvények vásárlására fordították.
A sajtóreferens hozzátette: az MVH dolgozója ellen hivatali visszaélés, míg a többiekkel szemben költségvetési csalás megalapozott gyanúja indult eljárás.

– MTI –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .