Rio 2016 – Douchev-Janics Natasa sem jutott be a döntőbe

Gyuricza Róbert és Ambrus Gábor, az MTI különtudósítói jelentik:
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15., hétfő (MTI) – Douchev-Janics Natasának sem sikerült bejutnia a döntőbe, miután hétfői középfutamában a negyedik helyen ért célba K-1 200 méteren a riói olimpián.

A Győr háromszoros olimpiai bajnok kajakosa, aki négy éve, Londonban bronzérmes volt a sprintszámban, a második középfutamba kapott besorolást, s három riválisa is megelőzte. Nem jött el jól a rajttól, és nem is tudott igazán felpörögni, hiába küzdött, csak negyedikként futott be az azeri Inna Oszipenko Rodomszka, a francia Sarah Guyot és sógornője, fivére felesége, a szlovén Spela Ponomarenko Janic mögött.
“Az volt a terv, hogy bolyban maradjak, s mindent megtegyek a továbbjutásért. Ezt csináltam, elfogyott az erőm a végén, nem tudom miért, jól éreztem közben magam.” – nyilatkozott Douchev-Janics Natasa. – “Oszipenko volt előttem, s nagyon ment el, s ez rossz ilyenkor az embernek, hogy valaki így elmegy mellette.”
Janics azt mondta, az előfutamban nem hajtotta ki magát, mert tudta, hogy kemény csata vár rá a középfutamban.
“Ha megnézzük, nálam volt négy erős név, abból én voltam a negyedik…” – tette hozzá. – “Megpróbálok egy jó pályát menni holnap.”
A futamokból az első kettő jutott tovább biztosan a nyolcas fináléba, ahova még a harmadikok közül a legjobb kettő került.
A női K-1 200 méter fináléját kedden rendezik, Douchev-Janics a B döntőben száll majd vízre.
később:
16.21 (11.21): férfi K-1 1000 m, 1. középfutam (Kopasz Bálint)

– MTI –
– MTI Fotó: KovácsTamás –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .