Rabként tartotta fogva tizenegy éves kislányát egy kislétai pár

    Nyíregyháza, 2015. április 29., szerda (MTI) – Szinte rabként tartotta fogva tizenegy éves kislányát egy pár a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán – került fel a Zsaru Magazinnak az esetről írt cikke a rendőrségi honlapra szerdán.

A www. police.hu oldalon megjelentek szerint a bezárt kislányról egy helybeli értesítette a hatóságokat, miután a gyerek az ablakon át kért tőle vizet április 13-án.
A kislányt a rendőrök szabadították ki a spájzból átalakított, két négyzetméteres helyiségből, ahol fűtés és világítás nem volt, a berendezés pedig egy matracból és egy éjjeli edényből állt.
Az alultáplált, mindössze 21 kilós kislányt a nyíregyházi kórházba vitték, ott ápolják. A szülők, a 42 éves nő és a 37 éves férfi ellen sanyargatással, 18 éven aluli gyermek sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértése miatt eljárás.
A szabadlábon védekező pár másik négy gyermekét lakásotthonban helyezték el a hatóságok.
Az anya a kihallgatásán azt vallotta, hogy a kislányt tavaly márciusban vették ki az iskolából magántanulónak, mert kezelhetetlennek tartották. Azt állították, hogy lopott is, egyszer elvette osztálytársa szendvicsét.
A kislány a meghallgatásán azt mondta, hogy három éve rendszeresen bezárták, először csak éjszakára, majd egy idő után már délután bezavarták a szűk helyiségbe.

– MTI –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .