Pulybál

Az Igrice Néptáncegyüttes Nyíregyháza MJV támogatásával 2015. május 16-án, szombaton ismét megrendezi a térség legismertebb gyermek és ifjúsági néptánc találkozóját, a Pulyabált. Az eseményen négy korcsoportban, 31 együttes, hétszáznál több ifjú tehetsége mutatja be tánctudását a neves szakmai zsűri előtt. A versenyprogram a megszokott helyszínen, a megújult Váci Mihály Kulturális Központban kezdődik 10:30 órakor.

A Pulyabál több évtizedes múltra tekint vissza, az idei immár a 29. alkalom, melyen 4 korcsoport táncosai mérhetik össze tudásukat, az óvodás korúaktól a középiskolás korosztályig. A fiatal táncosokat szakmai zsűri értékeli majd, akik nem csak a technikai tudást és előadásmódot figyelik, hanem a népviseletek és a koreográfiák összeállítását is értékelik arany, ezüst és bronz minősítésekkel. Ezen felül idén is kiosztásra kerülnek különdíjak és a legjobb együttesnek járó fesztiváldíj.

A versenyprogram, melyre a belépés mindenki számára ingyenes, 10.30-tól 17 óráig tart, majd a zsűri összegez és 18 órakor eredményt hirdet. Amíg a zsűri elvonul, a közönség az ajaki hagyományőrző táncosok lakodalmas műsorában gyönyörködhet, míg a teljes versenyprogramot a remek Szikes Zenekar élő népzenei kísérete teszi még hangulatosabbá.

További információ:

Nagy Zsolt, együttesvezető

Igrice Néptáncegyüttes

Tel: +36 70 315 9450; Email: nagyzsolt@igrice.hu

– Nyíregyháza MJV –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .