Nyomkövetővel a lábán tört be egy házi őrizetes férfi

Nyíregyháza, 2015. március 25., szerda (MTI) – Nyomkövetővel a lábán tört be egy budapesti lakásba egy házi őrizetben lévő méhteleki férfi, akinek az elfogását a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenységirányítási központjának ügyeletese szervezte meg Nyíregyházáról – közölték szerdán a rendőrség honlapján.

A Zsaru Magazinra hivatkozó közlemény szerint a 46 éves férfi, akinek a házi őrizetét vagyon elleni bűncselekmény gyanúja miatt rendelték el, hatósági engedélyt kapott arra, hogy a lakóhelyéről Szombathelyre utazhasson ügyvédi konzultációra.
A szabolcsi főkapitányság ügyeletese az elektromos nyomkövető jelzése alapján kísérte figyelemmel a férfi mozgását, és amikor az a budapesti Nyugati pályaudvaron tartózkodott, fel is hívta őt. A mobiltelefonját azonban más vette fel, aki azt állította, hogy a gyanúsított otthon hagyta a készüléket.
Az ügyeletes nem sokkal később azt észlelte, hogy a gyanúsított már a Széll Kálmán téren jár, ekkor újra felhívta őt telefonon, és ezt a hívást a férfi már fogadta. A törzsőrmesternek mindez gyanús lett, ezért azt mondta a férfinak, hogy maradjon ott, ahol van, járőrt küld érte, de ő továbbment, amit a nyomkövető folyamatosan jelzett.
A nyíregyházi ügyeletes értesítette az egyik budapesti kapitányságot, amelynek a járőrei hamarosan megtalálták egy háznál az éppen utcára lépő férfit. Felszólították, hogy álljon meg, a gyanúsított azonban próbált elmenekülni, de a rendőrök utolérték.
Időközben jelzés érkezett a rendőrségre, hogy a házban, ahonnan a férfi kijött, betörés történt. A nyomkövetős gyanúsított az erkélyajtót betörve jutott be az egyik lakásba és értékek után kutatott, de végül zsákmány nélkül távozott.
A férfit a házi őrizet szabályainak megsértése miatt előzetes letartóztatásba helyezték és a betörés miatt is eljárás indult ellene.

– MTI –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .