Nyíregyházán – életbe lépett a riasztási fokozat

    A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály ügyeletének tájékoztatása szerint a légköri aeroszol (szálló por PM10 frakció) 24 órás átlagkoncentrációja Nyíregyháza, Széna téri mérőállomáson két egymást követő napon (2015. 11.05.; 2015.11.06.) meghaladta a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3). A Szmog Riadó Bizottság tegnapi ülése alapján a mai napon (2015.11.06.) életbe lép a Füstköd-riadó riasztási fokozata.

Napi átlagérték a Széna téri mérőállomáson:

11.05-én 124,4 μg/m3,

11.06-án 134,4 μg/m3 volt.

Kérjük a lakosságot, hogy lehetőleg kerüljék a szabadban végzett megterhelő fizikai munkát, vagy sporttevékenységet.

A légszennyezettség további romlását elkerülendő kérjük, kerüljék a személygépjárművek (főként dízel üzeműek) használatát, lehetőség szerint utazzanak tömegközlekedéssel, kerékpárral vagy gyalogosan, valamint fűtésnél (amennyiben lehetőségük van rá) a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsék előnyben.

Továbbá felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a Füstköd-riadó riasztási fokozata értelmében tilos a kerti hulladék (pl. avar, fanyesedék, stb.) és a lábon álló növényzet (pl. tarló) nyílt színi égetése a mai naptól!

A meteorológiai előrejelzés alapján átmeneti javulás csak vasárnaptól várható.

Az értékek alakulása nyomon követhető: http://www.levegominoseg.hu/automata-merohalozat – honlapon.

– Nyíregyháza MJV –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .