Nyári virágosítás 2017.

    A Városalapító atyák szobránál, a városközpontban kezdődött el a nyári virágosítás Nyíregyházán A korábbi években megszokott módon csaknem 3000 m2-en mintázott virágágyásokat alakít ki a városüzemeltető társaság. Az Október 23. téren virág alakú díszágy, az Eötvös iskola előtt egy akváriumot mintázó ágyás, a könyvtár előtt a magyar népmeséket szimbolizáló galambforma készül, a Petőfi téren nemzeti színűek lesznek a virágok, a posta előtt pedig mozaikszerű ágyást ültetnek. A Hősök szobrához vezető szalagágyakba a város színeinek megfelelő virágok kerülnek. Sóstón a székely kapunál egy színes, formagazdag, ún. mille fleure ágyás díszíti majd a teret. A társaság a kompozíciók kialakításánál a különleges színek kiválasztására törekedett, az erős, kontrasztos ágyások mellett finom, színátmenetes díszágyak is készülnek.
A NYÍRVV az idei évben csaknem 52 ezer tő egynyári virágot ültet el városszerte, közöttük olyan újdonságokat, mint a gyertyavirág, különleges díszfüvek, nagyfejű begóniák, egy törpe kánnavirág sorozat, valamint a levelével díszítő ún. szeplős arc dísznövény. A virágosítás költsége nettó 8,5 millió Ft önkormányzati forrásból valósul meg. A városi virágágyások beültetése előreláthatóan 2 hét alatt fejeződik be.

– NYÍRVV –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .