Nyári virágosítás 2016.

    A Hősök terén 5900 tő virág ültetésével kezdődött el a nyári virágosítás Nyíregyházán. A tér hangulatának megfelelően a Hősök szobrához vezető szalagágyakba a város színeinek megfelelő virágok kerültek meleg színekkel keretezve, a szobor köré pedig egy újdonságot, vörös és arany lombú ipomoeát ültettek. Az idei évben a városlakók kívánságára minden eddiginél több mintázott virágágyást alakít ki a városüzemeltető társaság. A kör alakú virágágyak virág, illetve csillag alakúak lesznek, az Eötvös iskola előtti díszágy egy viking hajót mintáz majd, a könyvtár előtt Móricz Zsigmond monogramját rakják ki virágokból, a Petőfi téren kokárda alakú lesz a virágdísz, a posta előtt egy levél alakú geometrikus ágyás készül, de mozaikszerű, illetve törött tükör jellegű ágyásokat is megformáznak, Sóstón a székely kapunál pedig egy ún. mille fleure ágyás készül, amely a színek és formák változatosságát jelenti. A társaság a kompozíciók kialakításánál a különleges színek kiválasztására is törekedett, élénk és finom pasztell árnyalatok, mosott hatású, és áttört szirmú virágok, különleges lombú növények teszik még színesebbé a várost.
A NYÍRVV az idei évben 50620 tő egynyári virágot ültet el városszerte, közöttük olyan újdonságokat, mint a legyezővirág, a dúsvirágú petúnia, a Tűzijáték fantázia nevű, színjátszó levelű díszfű, valamint a vörös lombú dália. A NYÍRVV Nonprofit Kft. előreláthatóan 2 hét alatt ülteti be a város csaknem 3000 m2-es virágos felületeit.

– NYÍRVV –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .