Négy év börtönre ítélték a polgármestert bántalmazó férfit

Nyíregyháza, 2015. március 2., hétfő (MTI) – Nem jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélte a Fehérgyarmati Járásbíróság azt a férfit, aki megverte az egyik szatmári falu polgármesterét – tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője hétfőn közleményben az MTI-t.

Zsíros Zsolt főügyész a vádiratot idézve elmondta: a községben élő vádlott 2015. február 23-án reggel szerzett tudomást arról, hogy – kifogásolható viselkedése miatt – a polgármester a jövőben nem kívánja őt közmunkásként alkalmazni.
A férfi megjelent a polgármesteri hivatalban, ahol előbb a kerékpárját az épület ablakához dobta, majd két ajtót berúgva bement a polgármester irodájába. Itt szidalmazta az önkormányzati vezetőt, majd ököllel többször megütötte. A hátráló és védekező sértett a földre esett, ahol a férfi tovább ütötte – ismertette a főügyész.
Az épületben tartózkodók próbálták lefogni a támadót, aki két telefonkészülékkel megdobta a polgármestert, akinek vérezni kezdett a homloka. A vádlottat végül több közmunkás segítségével sikerült megfékezni.
Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy az eset Tiszakóródon történt.
A többszörösen büntetett előéletű férfit a Fehérgyarmati Járási Ügyészség három napon belül gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A vádlottat a Fehérgyarmati Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és garázdaság vétsége miatt négy év börtönbüntetésre ítélte, öt évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, illetve elrendelte az előzetes letartóztatását – közölte Zsíros Zsolt.
Az ügyész súlyosabb büntetés kiszabása végett fellebbezést jelentett be – tette hozzá a megyei főügyész.

– MTI –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .