Modern Városok – Újabb 11 milliárdos közlekedésfejlesztés valósul meg Nyíregyházán

    11 milliárdos forrásból fejlesztik Nyíregyháza közösségi közlekedését derült ki a ma megjelent Magyar Közlönyből. A Kormány mostani döntésével az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program nevesített kiemelt projektjei közé sorolt két újabb nyíregyházi fejlesztési programot, melynek során 100%-os támogatás mellett 47 db új autóbusz (41 db CNG és 6 db elektromos meghajtású) beszerzésére és az ehhez kapcsolódó gáz és elektromos töltőállomás létesítésére kerül sor 5 milliárdos ráfordítással.

    Egy másik projekt keretében pedig a nyíregyházi vasúti és közúti, közösségi és egyéb közlekedési módok közötti közvetlen átszállási kapcsolatot magas szintű szolgáltatásokkal biztosító létesítmények kialakítására, valamint P+R parkolók kiépítésére kerül sor 6 milliárdos beruházással.

    Az autóbuszok beszerzésével egy újabb eleme (a Nyíregyháza-Tokaj közötti kerékpárút megépítése mellett) került gyorsítópályára a Modern Városok Nyíregyházi programjának, amelyről tavaly november 10-én állapodott meg Orbán Viktor miniszterelnök és Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza MJV polgármestere.

    A buszok beszerzésére így még az idén sor kerülhet. A vasúthoz kapcsolódó fejlesztéseket a NIF Zrt. bonyolítja a beruházáshoz kapcsolódó tervezési munkák ugyancsak elkezdődhetnek még ebben az évben.

– Nyíregyháza MJV Önkormányzata –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .