Milliárdos csődbűncselekménnyel gyanúsítanak egy nyírpazonyi vállalkozót

Nyíregyháza, 2015. április 1., szerda (MTI) – Milliárdos csődbűncselekménnyel gyanúsít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy nyírpazonyi vállalkozót – közölte a NAV észak-alföldi regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

Jánvári Regina elmondta, hogy a nyírpazonyi cég felszámolása során egymilliárd forint összegű hitelezői igénybejelentés történt, miközben a vállalkozó a vagyonát egy másik cégébe menekítette át.
A likviditási gondokkal küzdő cég vezetője egy 190 millió forintért lízingelt munkagépet papíron bérbe adott – értékénél jóval kevesebbért – az érdekeltségi körébe tartozó másik cégnek, amely ezért nem fizetett bérleti díjat.
A termelőeszközt kivonva a cégvezető csődbe vitte adóssággal terhelt cégét, halmozta az adósságait, hogy felvirágoztassa a másikat.
A pénzügyi nyomozók a vállalkozót csődbűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek a cég ingatlanjainak és bankszámláinak zárolására.

– MTI –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .