Kiírták a pályázatot a nyíregyházi színház igazgatói posztjára

Nyíregyháza, 2016. június 30., csütörtök (MTI) – Kiírta a pályázatot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház ügyvezetői igazgatói posztjára a megyeszékhely önkormányzatának közgyűlése csütörtöki ülésén.

Az elfogadott határozat szerint az ügyvezetői kinevezés időtartama 2017. február 11-től 2022. február 10-ig tart, a vezetői munkakörre kiírt pályázatok véleményezésére szakmai bizottságot kérnek fel. A pályázatokat a felhívás az Emberi Erőforrás Minisztériumának honlapján való megjelentetését követő harminc napon belül lehet benyújtani a nyíregyházi polgármesteri hivatalban.
Amennyiben a pályázati eljárás 2017. február 10-ig nem zárul le, akkor a polgármester 2017. február ll-től az új ügyvezetővel történő jogviszony létesítéséig a színház jelenlegi – jövő februárig kinevezett – ügyvezetőjét, Kirják Róbertet bízza meg az ügyvezetői feladatok ellátásával – áll a közgyűlési határozatban.
A pályázatot azért kellett kiírni, mert 2015. február 19-én, a színház élére megválasztott Schlanger András munkaviszonya 2016. február 9-én indoklás nélkül megszűnt. Schlanger megbízatása 2015 július elsejétől öt évre szólt volna.

– MTI –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .