Két egyetemi képzés indul ősztől Kisvárdán

Nyíregyháza, 2016. február 10., szerda (MTI) – A turizmus-vendéglátás és a mezőgazdasági mérnök kihelyezett szakokat indítja el idén szeptembertől Kisvárdán a Debreceni Egyetem – közölte honlapján a felső-szabolcsi kisváros önkormányzata.
A településen létrehozott közösségi felsőoktatási képzési központban – a www.felvi.hu oldalon elérhető felvételi tájékoztató szerint – mindkét képzés elérhető lesz államilag finanszírozott és költségtérítéses formában is. A turizmus-vendéglátás szak nappali és levelező, a mezőgazdasági mérnök szak csak levelező tagozaton indul.
A képzés iránt érdeklődők kizárólag a www.felvi.hu oldalon keresztül jelentkezhetnek, az ehhez szükséges dokumentumok elektronikus feltöltésének határideje február 15. A felvettek a Debreceni Egyetemmel (DE) állnak majd hallgatói jogviszonyban, és tanulmányaik végén a DE diplomáját kapják meg.
Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatásért felelős államtitkára tavaly júliusban jelentette be, hogy – több más város mellett – Kisvárdán közösségi felsőoktatási képzési központ kezdi meg működését 2016 szeptemberében.

– MTI –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .