KARÁCSONYI FORGATAG 2016

    Az idei évben november 25-től várja színes vásári forgatag a városlakókat és az érdeklődő vendégeket Nyíregyháza belvárosában.
A fenyőfa az idei évben is a Takarékpalota előtt díszíti a főteret, melyet egy borbányai lakos, Fülepné Faragó Gyöngyvér ajándékozott a városnak. A 16 méter magas, közel félszáz éves fenyőt november 10-én állították fel a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai. A város karácsonyfája piros színű díszítést kap és több mint 3 km hosszúságú égősor világítja majd meg.
A fényeket november 27-én (Advent első vasárnapja) kapcsoljuk fel. Világító, 3D-s díszfigurák, 64 m2-es fényháló, 106 db oszlopokra szerelt díszfény, közel 9 km hosszúságú égősor és a Városházát megvilágító jégcsap függöny teszi majd ragyogóbbá az esti városközpontot. Az ünnepi világítás a Karácsonyi forgatag helyszínét, Nyíregyháza főterét, a kapcsolódó utcákat, és néhány városrészt díszít.
A NYÍRVV munkatársai az idei évben új Mikulásházat, valamint 12 új faházat készítettek és állítanak fel, az építési munkálatok már elkezdődtek. A Kossuth téren az ünnepekhez kapcsolódó építmények, a Mikulásház, a színpad, a betlehemi jászol és az adventi koszorú kap helyet, míg a vásározók a tavalyi évhez hasonlóan a Dózsa György utcán, illetve katolikus templom és a szökőkút közötti területen árulhatnak. Minden eddiginél gazdagabb lesz a kínálat, hiszen 45 helyszínen karácsonyi ajándékokat és csillogó fenyődíszeket, illetve ínycsiklandó ételeket, karácsonyi édességeket és fűszeres téli italokat árusítanak, de megvásárolhatók a hagyományos kézműves és iparművészeti alkotások is. A vásár résztvevőinek kiválasztása pályázati úton történt annak a szempontnak a figyelembevételével, hogy csak a karácsonyi hangulathoz illeszkedő standokat állíthassanak fel a belvárosban.
A forgatag január 1-ig látogatható.

– NYÍRVV –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .