Karácsony Sándor lett a polgármester a szatmári Urán

Nyíregyháza, 2015. március 29., vasárnap (MTI) – A független Karácsony Sándor nyerte a vasárnap megtartott időközi polgármester-választást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Urán – közölte a település jegyzője az MTI-vel.

Tóth Gábor tájékoztatása szerint az 551 választásra jogosultból 466-an járultak az urnákhoz, a leadott voksokból három érvénytelen volt.
Az öt független jelölt közül Karácsony Sándor 197, Katona János 109, Zolcsák Mihály 76, Orosz Pál 45, míg Csáky József 36 szavazatot szerzett. A Munkáspárt színeiben indult Pásku Károly egyetlen voksot sem kapott – közölte a jegyző.
A szavazás közben rosszul lett a szavazatszámláló bizottság elnöke, aki emiatt hazament, de orvosi ellátást nem igényelt – mondta el Tóth Gábor, hozzátéve, az elnök feladatait a bizottság elnökhelyettese vette át.
Az időközi voksolást azért kellett megtartani, mert a település tavaly október 12-én megválasztott polgármestere, Mosolygó Miklós (Fidesz-KDNP) január 1-jén váratlanul elhunyt.

– MTI –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .