Itthon vagy! – Szent Mihály-napi műsorfolyammal jelentkezik ma a közmédia

    Budapest, 2015. szeptember 27., vasárnap (MTI) – Szent Mihály-nap alkalmából Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel egész napos műsorfolyammal, benne élő bejelentkezésekkel és stúdióbeszélgetésekkel várja a közönséget ma a közmédia.

Az országszerte zajló Szent Mihály-napi programokról élő bejelentkezésekkel számol be az M1 aktuális csatorna, 21 órától pedig a Duna Televízió stúdiójából idézik fel a hétvége eseményeit előre felvett anyagokkal és meghívott vendégekkel. A televíziós csatornák mellett a Kossuth Rádió is foglalkozik a témával.
Több mint 600 falu és város szervez színes programokat, Rábapatonán a település fennállásának 762. évfordulóját egy ugyanennyi centiméter hosszú, különféle ízesítésű rétessel ünneplik a helyiek. A 700 éves Tamásiban szüreti felvonulást tartanak, Kübekházán és Szirmabesenyőn a faluból elszármazottak számára rendeznek találkozót. A közmédia egyebek mellett Almamellék, Hajdúhadháza, Veszprém, Kapuvár, Ebes, Mezőhegyes, Miskolc, Osztopán és Budapest XVI. kerületének rendezvényeit mutatja be az érdeklődőknek.
Az adás vendége lesz mások mellett Hacki Tamás füttyművész, az 1962-es KiMitTud győztese; Madarász István filmrendező; az Amerikában élő Hajdú-Németh család; Timár Böske néptáncos és Suzuki Jin, aki 17 éve érkezett Magyarországra látogatóba, de itt maradt és profi néptáncos lett. A közönség beszélgetést hallhat Kovács Ágnes és Hosszú Katinka úszó olimpikonokkal, valamint két fiatallal, akik a Gyere haza! programnak köszönhetően Magyarországon képzelik el jövőjüket.
A nézők megismerhetik a honvágypostába érkezett kívánságokat is: az Ausztráliában élő V. Molnár Judit operaénekesnőnek például a régi zenei közeg hiányzik, egykori tanárnője ezért egy vizsgaelőadásról szóló felvételt küldött neki. Szenthe Anna, a kanadai Diaszpóra Tanács elnöke az Auguszt Cukrászda egy finomságát kérte.
A két éve indult Itthon vagy! Magyarország szeretlek! című műsorral a közmédia célja az összetartozás erősítése, a hagyományok tisztelete.

– MTI –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .