Ingatlanpiaci lehetőségek Nyíregyházán

    Napjainkban az ingatlanpiac fellendüléséről olvashatunk a legtöbb esetben, azonban ezek a hírek főként a fővárosra fókuszálnak, így érdemes városunkra, Nyíregyházára vonatkozóan is megnézni a statisztikai adatokat.

    Az elmúlt 5 évben a lakóingatlanok száma 2,74%-kal, azaz 1.375 db-bal bővült, ami évi 257 db ingatlant jelent. A lakosság 0,48%-kal, vagyis 567 fővel gyarapodott. Nem szabad azonban elfeledkeznünk a munkaerő piaci feltérképezéséről sem, azonban az elmúlt években jelentős ipari egységek jelentek meg, így a munkalehetőség is biztosított az itt lakóknak, vagy az ide költözni vágyóknak.

    Lakhatás szempontjából többféle ingatlantípusból választhatunk, így mindenki számára megtalálható az ízlésének és pénztárcájának megfelelő. A 2015. októberi adatok alapján elmondható, hogy az ingatlan típusa és elhelyezkedése volt a legmeghatározóbb az eladó nyíregyházi lakások esetében. Amennyiben téglalakásra vágyunk, úgy a legjobb, ha a Kertvárosban keresgélünk, azonban panellakások esetén Hímes lehet a megfelelő választás. A nyíregyházi téglalakások átlagos ára 11.231.185 Ft, míg panellakást már valamivel olcsóbban, 8.400.662 Ft-ért is kaphatunk, azonban fontos kiemelni, hogy ezen lakások ára az elmúlt években erősödést mutatott, így 2010-hez viszonyítva 7100 Ft/m2-es áremelkedést figyelhetünk meg. Mint a legtöbb városban, itt is a családi házak esetében kell a legmélyebben a zsebünkbe nyúlnunk, mivel egy eladó családi ház átlagos ára 26.900.900 Ft.

    Érdemes azonban más városokhoz viszonyítva is megvizsgálni a lehetőségeket. A statisztikai adatokat figyelembe véve Nyíregyháza nagyjából középtájban helyezkedik el. A dél-alföldi területtel összehasonlítva ugyanis elmondható, hogy Nyíregyházán kedvezőbb áron juthatunk ingatlanhoz, Budapesthez viszonyítva pedig nagyjából 50 százalékkal olcsóbban. Azonban tekintve, hogy Nyíregyházán sem maradnak el a fejlesztések, és egyre több cég vonzza ide a munkaerőt, érdemes akár befektetési céllal is vásárolni városunkba, hiszen ezen befektetések hosszú távú hasznot is hozhatnak.

– Forrás: Ingatlannet.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .