Illegális dohányüzemet buktattak le Szabolcsban

Nyíregyháza, 2015. április 17., péntek (MTI) – Illegális dohányüzemet buktattak le a pénzügyőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal térségi vám- és pénzügyőri igazgatóságának rendészeti osztályvezetője, sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Dávid Zoltán százados elmondta, hogy a pénzügyőrök előzetes információk és kockázatelemzés alapján, cigaretta keresésére kiképzett kutya segítségével tartottak ellenőrzést az egyik nyírségi településen lévő ingatlanon.
Az ingatlan mögötti, elkerített épületben találták meg a házi készítésű vágógéppel, mérlegekkel és csomagoló eszközökkel felszerelt illegális dohányfeldolgozó üzemet.
A helyiségből 81 kilogramm, félkilós csomagokban előkészített vágott dohány, valamint 165 kilogramm vágásra előkészített szárított dohánylevél került elő.
A kétmillió forint értékű dohányt és az üzem eszközeit lefoglalták, a tulajdonos ellen jövedékkel visszaélés elősegítése, valamint költségvetési csalás bűncselekményének elkövetése miatt indítottak eljárást.
A sajtóreferens azt nem árulta el, hogy melyik szabolcsi településen fedezték fel az illegális dohányfeldolgozót.

– MTI –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .