Húsvéti Bárányfesztivál kezdődött a fővárosi Vajdahunyadvárnál (03.26-28.)

    Budapest, 2016. március 26., szombat (MTI) – Több mint százféle, birkából készült étellel, húsvéti játékokkal, gyerekprogramokkal, állatsimogatóval és koncertekkel várja vendégeit szombattól hétfőig a Húsvéti Bárányfesztivál a fővárosban, a Vajdahunyad váránál.

A legjobb bárányhúsból készült hazai és nemzetközi ételeket sorakoztatja fel a rendezvény, a vendégek minőségi kézműves termékeket és húsvéti fogásokat is vásárolhatnak és kóstolhatnak: a karcagi birkapaprikáson kívül például báránycombot, birkaburgert, bárányból készült kolbászt is kínálnak a standokon.
A húsételek mellett a hagyományos kürtőskalácsot, kézműves sajtokat, söröket, édességeket is kipróbálhatják az ingyenes fesztivál látogatói.
A gyerekeket kézműves foglalkozás is várja, ahol tojást festhetnek, népi játékokon eleveníthetik fel a múlt hagyományait. Játékos formában a tehénfejést is kipróbálhatják és kézben nevelt bárányokat is megitathatnak az állatsimogatónál – emelte ki a fesztivál szombati sajtóbejárásán Necz István főszervező.
Vasárnap főzőversenyt rendeznek a bárányfesztiválon, a megmérettetésre vállalkozók között a legjobb bárányétel elkésztőjét szakmai zsűri választja ki.
A finom falatok mellé zenéről is gondoskodnak a Húsvéti Bárányfesztivál szervezői: fellép többek között Zoltán Erika, Korda György és Balázs Klári.

– MTI –
– Fotó: elevengyerekekponthu –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .