Helló Nyíregyháza! – április 22.

    Az önkormányzat által szervezett egész napos tavaszköszöntő, turisztikai szezonnyitó rendezvény, idén is a vidámság, a jókedv, a derű, az önfeledt szórakozás és természetesen a köszönések jegyében zajlik majd. Nyíregyházán április 22-én, pénteken reggel 9-től estig tartó, utcabállal megkoronázott program kavalkáddal várnak mindenkit a belvárosba.

Játék meglepetésekkelhelloCITY2OKE
Már a kezdéskor meglepetés vár minden a Kossuth téren lévő gyermeket, majd a program hagyományosan egy fergeteges „Ovis sportvetélkedővel” folytatódik a Szökőkútnál. Ezt követően újabb meglepetés várja a színpad elé érkező kicsiketnagyokat, majd a helyszín átalakul „Eszem-iszom” udvarrá!

Régi-új „utczák” és „szigetek” nyílnak
Már reggel megnyílnak az érdeklődő nagyközönség előtt az érdekesebbnél érdekesebb, tematikus „utczák”. A Szabadság téren, a Váci Mihály Kulturális Központ előtti területen bontakozik ki a „Civil Sziget” ahol vidám színpadi produkciókkal fogadják a nézőket. S természetesen 2016-ban is széles árukínálattal vár mindenkit a civil kultúrpiac és a vásári forgatag.
A Korzó felé vezető szakaszon várja a gyermekeket a „Kölyök utcza”, mely az eddig megszokottól hatalmasabb és érdekesebb játékudvar és „köszönő tallér” beváltóhely lesz.
A Dózsa György utcát a „Szakmák utcza” tölti meg élettel mely idén új látnivalóként mutatkozik be. Ez az „utcza” köti össze a kulturális központot és környékét a Kossuth térrel.

A főteret körbeölelik a mosoly, a tavasz és a művészetek
A Kossuth téren lévő nagyszínpadon egész nap színes, változatos, szórakoztató programokkal várják az érdeklődőket. Több helyi együttes is bemutatkozik a nap folyamán, de pl. kitelepül a Nyíregyházi Televízió Szieszta című műsora és természetesen nap végén sztárfellépővel, majd utcabállal várnak mindenkit!
A főtér szökőkút felőli oldalán vár mindenkit a „Tavasz utcza” friss, tavaszi virágokkal, zöldségekkel, madárkiállítással, arcfestéssel, csillámtetoválással és még sok más érdekességgel.
A Városalapítók szobránál a „Mosoly utczában” az esélyegyenlőség jegyében a sérült, vagy fogyatékkal élőket segítő egyesületek tevékenységével, céljaival és eredményeivel ismerkedhetünk meg.
A Sétáló utca átalakul „Művészetek utczává” ahol a képzőművészeté és a zenéé
lesz a főszerep, összművészeti kulturális csemegét biztosítva ezzel az
érdeklődőknek.
A Móricz Zsigmond Megyei Könyvtár előtti tér mint „Könyvsziget” népesül be. Színes kínálattal, játékokkal, kézműves foglalkozással, könyvtári olvasóval várva a látogatókat. Ezen a helyszínen mutatkozik be a helyi értékeket népszerűsítve a Nyíregyházi Települési Értéktár is.
Köszönésért tallérok, tallérokét élmények
Helló Nyíregyháza! – idén is így kell köszönnie annak, aki beváltható „köszönő tallérokat” szeretne gyűjteni. Április 22-én öt „köszönő pultnál” várják a gyermekeket, felnőtteket, időseket és fiatalokat.
S idén még több ajándékra és meglepetésre válthatók be a tallérok. A Kölyök, Tavasz, Művészetek „utczában” és a Könyvszigeten is számtalan játék és kikapcsolódási lehetőség várja a szorgos gyűjtögetőket. Egy kis ízelítő: játék kreatív fajátékokkal, játszóházban, csúszdán, tátogó békával, légvárban, vonatozás a csi-hu-hu-val, csillámtetoválás, arcfestés, frizurakészítés.

Így lesz igazi családi program és szórakozás ez a nap! Önök se hagyják ki! Helló Nyíregyháza!

– Nyíregyháza MJV –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .