Független induló nyerte az időközi polgármester-választást Tisztabereken

    Nyíregyháza, 2016. december 18., vasárnap (MTI) – A független induló, Nagy Gábor nyerte az időközi polgármester-választást a szatmári Tisztabereken vasárnap – közölte az előzetes eredményt a Rozsályi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője az MTI-vel.

Nadimovné Adorján Ildikó elmondta, hogy négy induló közül a független Nagy Gábor 156 szavazatot kapott, míg a második helyen végzett Sztolyka Jánosra, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség jelöltjére 120-an szavaztak. A harmadik helyen a szintén független Juhos Zoltán végzett 89, míg a negyediken Pásku Károly, a Magyar Munkáspárt jelöltje egyetlen szavazattal.

A választáson a szavazásra jogosult 534 helyi lakos közül 373 adta le voksát, így a részvétel 69,85 százalékos volt.

Érvényesen 366-an szavaztak, hat voks érvénytelen volt, egyet pedig nem találtak a szavazóurnában, valaki magával vitte a szavazólapot.

Az időközi polgármester-választást azért tartották a 700 lakosú, Fehérgyarmathoz közeli Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen, mert a korábbi polgármester, Kónya Géza (Fidesz-KDNP) lemondott tisztségéről.

– MTI –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .