Figyelem, itt vannak az új cigiárak, megjelent a NAV listája!

    2017.01.18., Először tette közzé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a dohánytermékekre alkalmazható kiskereskedelmi eladási árakat.

A jogszabályi rendelkezések alapján az árközzétételi kötelezettséggel érintett dohánytermékek kiskereskedelmi eladási ára hetente legfeljebb kétszer változhat. Az állami adó- és vámhatóság által közzétett árak hatályba lépésének napja – függetlenül attól, hogy az esetleg munkaszüneti nap – hétfő vagy csütörtök lehet. A kiskereskedelmi eladási árakat az ár alkalmazhatóságának kezdőnapját megelőző munkanapon 12 órától teszi közzé az állami adó- és vámhatóság. A közzétett listák a gazdálkodók által megadott adatokon alapulnak.

A kiskereskedelmi eladási árat tartalmazó adójegyes dohánygyártmányok továbbra is kizárólag az adójegyen feltüntetett áron értékesíthetők, így azokat a lenti listák nem tartalmazzák.

Árváltozás esetén három, különböző listát közöl a NAV:

Alkalmazható dohánygyártmány kiskereskedelmi eladási árak listája

Ebben a menüpontban a dohánygyártmányok tekintetében alkalmazható kiskereskedelmi eladási árak teljes listája érhető el. A fájl neve tartalmazza az alkalmazhatóság kezdő dátumát.

Kiskereskedelmi eladási ár változásával érintett dohánygyártmányok listája

Ebben a menüpontban az adott napon kiskereskedelmi eladási ár változással érintett dohánygyártmányok listái érhetőek el 2017. január 1-jét követően.

2017. január 1-jét követően alkalmazott dohánygyártmány kiskereskedelmi eladási árak listája

Az ebben a menüpontban elérhető táblázat tartalmaz minden 2017. január 1-jét követően érvényben lévő dohánygyártmányt és annak kiskereskedelmi eladási árait, függetlenül attól, hogy az adott termék és kiskereskedelmi eladási ár még érvényben van-e.

– Forrás: adozonaponthu –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .