Emberölés miatt emelt vádat két férfi ellen a szabolcsi főügyészség

    Nyíregyháza, 2016. február 19., péntek (MTI) – Különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádol a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség két férfit, akik tavaly egy egész napos közös italozás után agyonverték társukat – közölte a főügyészség vezetője pénteken az MTI-vel.

Zsíros Zsolt főügyész közleményében azt írta, a vádirat szerint az italozó életmódot folytató sértett férfi és annak élettársa 2015 tavaszán fogadták be nyíregyházi lakásukba a két későbbi vádlottat, korábbi ismerőseiket. Ezután rendszeresen együtt ittak, naponta több liter szeszesitalt fogyasztottak el.
Ez történt 2015. május 23-án is, a társaság körülbelül 8-10 liter bort ivott meg közösen. A vádlottak ököllel többször megütötték a sértett élettársát és a segítségére siető férfit is megrugdosták. A nő próbálta védelmezni a földre került férfit, de amikor ismét ütni kezdték őt, az asszony kifutott a fürdőszobába és telefonon értesítette a rendőrséget. A vádlottak csak a rendőrök és a mentők kiérkezésekor hagyták abba a bántalmazást.
A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az orvosi ellátás ellenére a kórházba szállítás előtt meghalt – ismertette Zsíros Zsolt. A férfi élettársának nyolc napon túl gyógyuló sérülései voltak.
Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakat társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja az ügyészség. A főügyész megjegyezte, hogy a már hasonló bűncselekményekért többször büntetett elsőrendű vádlottra életfogytig tartó fegyházbüntetés, míg büntetlen társára határozott ideig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozták.

– MTI –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .