Elfogadták a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat idei költségvetését

Nyíregyháza, 2015. február 24., kedd (MTI) – Egyhangúlag, 614 millió forintos bevételi és kiadási főösszeggel elfogadta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat közgyűlése a helyhatóság idei költségvetését keddi, nyíregyházi ülésén.

Az erről szóló előterjesztést 22 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül hagyta jóvá a testület.
A megyei önkormányzat és az önkormányzati hivatal büdzséjének 240 millió forintos működési és felhalmozási hiányát az előző évi pénzmaradvány finanszírozza. A bevételek között az egyik legnagyobb tételt a több mint 280 millió forintos állami támogatás adja, ezen felül pályázati forrásból 59 millió forintot terveztek be a büdzsébe.
A közgyűlés működési költségeire, így a tisztségviselők és képviselők személyi juttatásainak biztosítására csaknem 71 millió forintot, dologi kiadásokra 72 milliót, a személyi juttatások közterhei fedezetére pedig a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adójogcímen 20 millió forintot terveztek be.
Az önkormányzati hivatal költségvetési kiadási előirányzata 280 millió forint, ebből személyi juttatásokra 150 millió forintot fordítanak.

– MTI –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .