Elfogadta idei költségvetését Szabolcs-Szatmár-Bereg megye önkormányzata

    Nyíregyháza, 2016. február 18., csütörtök (MTI) – Elfogadta 2016-os költségvetését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat csütörtöki, nyíregyházi ülésén.

A közgyűlés képviselői 16 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 7 tartózkodás mellett hagyták jóvá az erről szóló előterjesztést.
A helyhatóság és az önkormányzati hivatal 609,4 millió forintos főösszeggel elfogadott költségvetésének bevételi oldala 399,4 millió forint, a kiadási főösszeg pedig 598 millió forint. A 198 millió forintot meghaladó hiányt, illetve a betervezett 11,4 millió forintos finanszírozási kiadást belső forrásból – az előző évek költségvetési maradványából – finanszírozza az önkormányzat.
A nagyobb összegű bevételek között 268,8 millió forintot tesz ki a költségvetési támogatás, ezen felül pályázati forrásból több mint 103 millió forintot terveztek be a büdzsébe. A kiadások nagyobb részét a működési költségek teszik ki.
Seszták Oszkár, az önkormányzat Fidesz-KDNP-s elnöke az ülés után MTI-nek elmondta, a költségvetés lehetővé teszi a megyei önkormányzat egyes épületrészeinek felújítását, bútorbeszerzés kezdődik, valamint lecserélik a közgyűlés régi szavazóberendezését is.

– MTI –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .