Dr. Zacher Gábor toxikológus előadása Nyírteleken!

Miért óvjuk meg gyermekünket a káros szenvedélyektől?
2015. március 20-án (pénteken) 17.30-tól a Királytelek Vigadóban.


Kutatások igazolják, hogy a gyermekek fiatal korban sajátítják el azokat a mintákat, melyek egész életükre hatással lehetnek. Problémaként jelentkezik a társadalomban, hogy a serdülők is hajlamosak az olyan káros szenvedélyek kipróbálására, mint a cigaretta, a drog és az alkohol. Ez a témakör azért bír kiemelkedő jelentőséggel, mert a leggyakoribb betegségek szorosan összefüggenek az életmóddal, a táplálkozással, a mozgáshiánnyal, de a dohányzással, az alkoholfogyasztással, vagyis a káros szenvedélyekkel.
Miért óvjuk meg igazán gyermekeinket ezen „szerektől”? Ennek a kérdésnek a boncolgatása a központi témája dr. Zacher Gábor toxikológus nyírteleki előadásának, mely március 20-án (pénteken) 17.30-tól lesz a Királytelek Vigadóban.
Az előadó 1960. október 8-án született Budapesten. 1986-ban a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán végzett. 1998. január 1-je óta dolgozik a Péterfy Sándor utcai Kórház és Baleseti Központ Klinikai Toxikológiai Osztályán, mint osztályvezető főorvos. Tagja a Mentésügyi, Sürgősségi, Katasztrófaorvostani Szakmai Kollégiumnak, ahol a Klinikai toxikológia munkacsoportot vezeti. Alelnöke a Sürgősségi Orvostani Társaságnak, titkára a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság Toxikológiai Munkacsoportjának. Független gyógyszerészeti szakfolyóiratoknak szakmai szerkesztőbizottsági tagja. Ezen kívül klinikai toxikológiát oktat a Semmelweis Egyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen és a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Centrumában is. A rendőrök is jól ismerik, hisz a Rendőrtiszti Főiskolán is tart előadásokat.
2006-ban a Szegedi Tudományegyetem, 2010-ben pedig a Rendőrtiszti Főiskola címzetes egyetemi docensi címet adományozott a részére. Munkája elismeréseként 2001-ben az Ifjúsági és Sportminiszter Dicsérő Oklevelét kapta. 2006-ban a Fővárosi Önkormányzat Budapestért díjjal jutalmazta. 2010-ben Magyar Mentésügyért Emlékérmet is hazavihette. Szeret futni, kerékpározni, munkamániás, naponta csak 4-5 órát alszik. A médiában rendszeres felkéréseket kap. A riportereknek komoly szakmai kihívást jelent interjút készíteni vele. Az ország számtalan pontján tart rendszeresen előadásokat.
Nyírteleki előadása nagyon izgalmasnak, érdekesnek, tanulságosnak ígérkezik.
Jegyrendelés: +3630-7583913

– facebook.com –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .