A dohányfeldolgozás külföldre helyezését vizsgálja az ULT Magyarország

    Nyíregyháza, 2016. június 23., csütörtök (MTI) – A Universal Leaf Tobacco (ULT) Magyarország Zrt. vizsgálja annak a lehetőségét, hogy az idei évtől kezdve nem Magyarországon, a nyíregyházi üzemében fog dohányt feldolgozni – közölte az amerikai Universal Corporation tulajdonában álló társaság csütörtökön az MTI-vel.

Közleményükben azt írják, az európai dohánypiac jelenlegi helyzete a társaság tulajdonosát arra késztette, hogy megfontolja a magyar dohány feldolgozásának áthelyezését a vállalatcsoport egy másik, Magyarországon kívüli üzemébe. A feldolgozási tevékenység koncentrációja várhatóan javítja a vállalatcsoport hatékonyságát az európai régióban, valamint fokozza a magyar dohány versenyképességét a nemzetközi piacon.
Ha az elsődleges feldolgozási tevékenység megszűnik Magyarországon, a társaság működése átalakul, aminek következtében jelentős létszámú állandó és szezonális foglalkoztatott munkahelye szűnhet meg – tudatta az ULT Zrt. A társaság vezetése haladéktalanul párbeszédet kezdeményez az üzemi tanáccsal és minden érintett munkavállalóval.
“A társaság továbbra is elkötelezett a Virginia és Burley dohányok termeltetése, integrálása és felvásárlása mellett Magyarországon, valamint fenn kívánja tartani a tradicionálisan meghatározó piaci jelenlétét az országban” – olvasható a vállalat közleményében.

– MTI –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .