Demonstráció a Szpariért

“Mint köztudott 2015. május 26-án ülésezett a Magyar Labdarúgó Szövetség licenceadó bizottsága, melynek során elutasításra került három, korábban hiánypótlásra kötelezett NB1-es labdarúgó klub másodfokú indulási kérelme.
Ennek következtében a Nyíregyháza Spartacus nem kapott indulási jogot a 2015/16-os labdarúgó bajnokság küzdelmeire.
Az alábbi levélben a Spartacus1928 Egyesület közleményét, felhívását olvashatják, melyet minél szélesebb körben szeretne a klub kommunikálni a sajtó, a szurkolók, a nyíregyházi lakosok körében:

“A klub alkalmazottai, az elkötelezett szurkolók, Nyíregyháza város lakossága, a szélesebb értelemben vett labdarúgás iránt érdeklődő, mára igen szűk létszámra csökkent közvélemény értetlenül áll a döntés előtt.
Mind a döntés, mind a közlés módja jelzésértékű, egyenesen felháborító. Mindez egy olyan klub esetében, ahol az elmúlt tizenöt évben soha nem volt ilyen stabil a háttér, mint most, ahol a játékosok fizetési elmaradásokról hírből sem hallanak, ahol rendezett körülmények uralkodnak. Ahelyett, hogy az előrelépésről szóló információkat várná a közönség, ahelyett hogy a tervezett igazolásokról szólna a szurkolói diskurzus, a tervezett stadionrekonstrukcióról érkező híreket lesné az újságolvasó, ahelyett a klub sorsáért aggódók végső elkeseredésükben demonstrációt kell, hogy előkészítsenek.
Erre egyetlen esélyt az elsőosztályú szezon utolsó, reméljük nem hosszú ideig utolsó, mérkőzése előtti edzés szolgáltat időpontot. A szintén hasonló sorsra ítéltetett pécsi csapattal pénteken rendezendő találkozó előtti napon sorra kerülő gyakorlásra várjuk a döntést el nem fogadó, abba belenyugodni nem kívánó szurkolókat, a klub sorsáért aggódókat.

2015.05.28. MA Nyíregyháza, Városi Stadion 17:30

Zászlót, sálat hozzon mindenki, mutassuk meg hogy ez NYÍREGYHÁZA!”

– Spartacus 1928 Egyesület –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .