Bővült a Nyíregyházi Állatpark majomcsapata

Nyíregyháza, 2015. július 16., csütörtök (MTI) – Ritka félmajommal, egy sárgaszakállas makival (Lemur fulvus mayottensis) bővült a Nyíregyházi Állatpark majomcsapata, az új jövevényt már a látogatók is megtekinthetik a sóstógyógyfürdői látványosságban.

A három hónnappal ezelőtt született hím kölyökkel együtt már hat ilyen állat látható az állatparkban. A 130 napi vemhesség után világra jött kölyök eddig az anyja hasába és hátába kapaszkodva töltötte mindennapjait, most már egyedül mászik és ismerkedik a külvilággal – közölte az állatpark csütörtökön az MTI-vel.
A kis állat többnyire a lombok között tartózkodik és már kóstolgatja a zöldségekből, valamint édes gyümölcsökből és levelekből álló szilárd takarmányféléket. A látogatók testközelből tekinthetik meg a kölyköt, hiszen a makicsapat a park abban a részében él, ahová a közönség szabadon is beléphet.
A sárgaszakállas makik a barna makik családjába tartoznak és ott külön alfajt képviselnek. Latin nevükben a mayottensis kifejezés a Madagaszkártól mintegy 400 kilométerre lévő Majotte-szigetre, a természetes élőhelyükre utal.
Gyűjtőnevük a lemures (szellemek) szóból származik, mivel az első európai felfedezők szellemeknek hitték őket és a többi makifélét; a lombok sötétjében csak a kiáltásukat hallották és rikító sárga szemüket látták.

– MTI –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .