Bővíti nagysebességű internet-lefedettségét a Magyar Telekom

Budapest, 2015. április 2., csütörtök (MTI) – Felgyorsítja új generációs vezetékes hálózatfejlesztését a Magyar Telekom, így idén 440 ezer háztartással több, mintegy 2,2 millió háztartásra nő a vállalat nagy sebességű vezetékes internet lefedettsége – közölte a távközlési cég csütörtökön az MTI-vel.

A fejlesztés – amelynek része Nyíregyháza és környékének fejlesztése is – illeszkedik a Magyar Telekom és a kormány között tavaly februárban létrejött partnerségi együttműködéshez, aminek célja az ország digitalizációjának elősegítése, valamint a vidéki régiók szélessávú szolgáltatásokkal való ellátottságának fejlesztése – válaszolták az MTI kérdésére.
A többmilliárd forintos beruházás keretében 2500 kilométer optikai kábelt építenek ki országszerte, amely a vállalat szerint lehetőséget teremt arra, hogy tömegével jöjjenek létre országszerte digitális városok és -települések.
A szélessávú hálózatokon elérhető digitális szolgáltatások használatához a Telekom a hálózat kiépítését követően a településeken edukációs programokat szervez, továbbá áprilisban a monori, majd a szigetszentmiklósi általános iskolákban megrendezik az ingyenes okosdigitális program következő oktatásait.
A mobil fejlesztések területén folytatódik a 4G-s hálózat bővítése, aminek jelenleg 80 százalékos a kültéri lakossági lefedettsége.

– MTI –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .