Befejeződött a kétmilliárdos szolgáltatásfejlesztés Sóstógyógyfürdőn

    Nyíregyháza, 2015. december 2., szerda (MTI) – Befejeződött a több mint kétmilliárd forint értékű szolgáltatásfejlesztés Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn, amelyet 2013-ban nyilvánítottak hivatalosan gyógyhellyé.

Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely önkormányzata 2,1 milliárd forint európai uniós pályázati támogatást nyert el a komplex idegenforgalmi szolgáltatásfejlesztésre, illetve funkcióbővítésre.
A projekt megvalósításához a pályázó helyhatóságnak nem kellett saját forrást biztosítania, az elnyert támogatás 100 százalékban fedezte a beruházási költségeket.
Az üdülőhely Aquarius Élményfürdőjének épületét új gyógyászati szárnnyal bővítették, az állatparkban megépült az Andok háza elnevezésű létesítmény, amely 2016-tól Dél-Amerika állatvilágát mutatja be, míg a Sóstói Múzeumfalunál Pálinkaházat építettek, ahol a térség eredetvédett gyümölcspárlatai kaptak helyet.
Megújították a sóstógyógyfürdői központi parkot, a két tó körüli sétányrendszert, amelyhez új szakasz is épült, közvilágítással együtt, valamint bővítették az ottani futópályát és új gépkocsiparkolók is épültek.
A Sóstói-szigetet ugyancsak rendbe tették, felújították a sétányait, s új utcai bútorokkal, kandeláberekkel látták el, illetve térburkolatot kapott a külső sétányköre. A szigetre vezető híd elemeit szintén kicserélték.
Az egyik tó melletti csónakház rekonstrukciós munkálatait is elvégezték, a kapcsolódó épületek és műtárgyak felújításával együtt. Beszereztek továbbá öt elektromos csónakot, illetve azok szállításához járművet.
Játszóparkot alakítottak még ki, multifunkcionális és lengőtekepályával, asztalitenisz-játszóhelyekkel, játszóvárral, napozóágyakkal, kültéri társasjátékokkal, valamint piknikasztalokkal és tűzrakóhelyekkel.
Podlovics Roland hozzátette: Sóstógyógyfürdőn – amelynek termálvize reumatológiai, bőr- és nőgyógyászati orvosi kezelések hatékonyságát javítja – az üdülőhely fejlesztése 2011-ben kezdődött, akkor 1,2 milliárd forintot költöttek a parkfürdő korszerűsítésére és bővítésére, majd 300 millió forintból az élményfürdőt, az ipari műemlék víztornyot és a fürdőházat tették rendbe. Az utóbbihoz 46 ágyas, háromcsillagos hotel is tartozik.
A gyógyhely park- és élményfürdőjét, tavi szabadtéri strandját, valamint fürdőházát az idén november végéig csaknem félmillió vendég kereste fel.

– MTI –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .