Az éremkincs megtekinthető a “Nyitott Városháza” programon

    Akik jelentkeztek a „Nyitott Városháza” programra, nem mindennapi élménnyel gazdagodhatnak, hiszen csak ezen a szombaton tekinthető meg a Városházán az idén megtalált porcsalmai éremkincs.

Még egy kuriózummal készülnek a szerezők, hiszen a „Régi városházi élet” című tárlaton a Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltárának és a Jósa András Múzeumnak köszönhetően szintén csak ezen a napon olyan dokumentumokat és tárgyakat tekinthetnek meg a Városháza Bencs teremében, amelyeket csak ritkán láthat a nagyközönség. Ilyen pl. a városháza alaprajza, az örökváltság oklevelei, vagy az egykori hivatali életet dokumentáló pecsétek és hozzájuk tartozó privilégium levelek.

A Nyitott Városháza programban Dr. Kovács Ferenc polgármester, Jászai Menyhért és Dr. Ulrich Attila alpolgármesterek, valamint Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző személyesen kalauzolják az érdeklődőket az alábbi időpontokban:

Október 17. (szombat): 10.00, 11.30, 13.00, 14.30 óra

Továbbra is várják az érdeklődők jelentkezését a regisztracio@nyiregyhaza.hu e-mail címen, vagy munkaidőben a 42/524-507 telefonszámon.

Helyszíni regisztráció a Városháza főbejáratánál október 17-én (szombaton) 9 órától lehetséges.

– Nyíregyháza MJV –

– Fotó: nyiregyhaza.hu –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .