Általános iskolában önkénteskedtek a Budapest Bank munkatársai

    Budapest, 2015. június 1. – A Nyíregyházi Bárczi Gusztáv Általános Iskola tornaszobáját alakították ki a Budapest Bank nyíregyházi fiókjának és Vállalati Üzletközpontjának munkatársai a Törődés Napja önkéntes akció keretein belül. Az eseményt a pénzintézet idén tavasszal minden eddigi rekordot megdöntve összesen 28 helyszínen.

    A Budapest Bank nemcsak a pénzügyek terén, hanem a társadalom és a környezet javítását célzó kezdeményezések kapcsán is fontosnak tartja a felelős gondolkodást. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot másfél évtizede, évente két alkalommal. Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását célozzák, és segítséget nyújtanak a különböző civil kezdeményezések megvalósításához. A bank munkatársai által végzett kétkezi munkán túl a pénzintézet anyagilag is hozzájárul a munkálatokhoz.

    „Munkatársaink évek óta kiemelt figyelmet fordítanak az önkéntességre. A Törődés Napja akcióhoz csatlakozva a súlyos és halmozottan fogyatékos gyerekek tanításával foglalkozó „Bárczi Suli” fejlesztő tornaszobájának kialakításában segítettünk. Bízunk benne, hogy az iskola diákjainak arcára is mosolyt varázsolunk munkánk eredményével. Az önkéntesség számunkra fontos dolog, két hete a Jósa András Oktatókórház Gyermekgyógyászati Centrumában saját forrásból falmatricákkal dekoráltuk a vizsgáló szobákat és várókat ” – mondta Pintér Zoltán, a nyíregyházi Vállalati Üzletközpont vezetője.

    A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi tudatosság, a kultúra és szellemi élet, az oktatás fejlesztése, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek támogatása. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért” Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal az elmúlt 24 évben összesen mintegy 900 millió forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.

– Budapest Bank –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .