Adó befizetés március 16-ig

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adóosztálya tájékoztatja a Tisztelt Adózókat, hogy március 16-ig kell befizetni az iparűzési adó előleget, KATA-s adóalanyoknak az iparűzési adót, valamint a gépjármű-, és az építményadó első félévi részletét.

Az Adóosztály felkészült az adózók fogadására, ezért március 16-án hétfőn 8 órától 20 óráig meghosszabbított ügyfélfogadást tart az Ügyfélcentrum 29-30-31-es ablakainál.

A fizetendő adó összegét tartalmazó értesítőket – a befizetéshez szükséges csekkekkel – az Adóosztály már postára adta.

A gépjárműadóról újabb határozatot csak azok az ügyfelek kaptak, akiknél a jármű életkora miatt az adótétel változott, vagy idén január 1-től adófizetési kötelezettségük keletkezett.

A gépjárműadót annak kell megfizetnie, aki az év első napján üzembentartója illetve tulajdonosa a járműnek. Az adófizetési kötelezettséget nem érinti az év közben történt tulajdonos váltás.

Értesítőt kaptak az egyenlegükről azok az adózók is, akiknek az önkormányzati adóhatóságnál nyilvántartott tartozása vagy túlfizetése van.

Az adók befizetési határideje – a hétvége miatt – március 16-a, a vállalkozók ugyancsak eddig kérhetnek iparűzési adóelőleg módosítást.

Fizetési könnyítésre vagy mérséklésre irányuló kérelmet az adófizetés esedékessége előtt célszerű benyújtani, ezt követően ugyanis az adóhatóság végrehajtási eljárást is kezdeményezhet a tartozókkal szemben.

A részletes szabályokról a varoshaza.nyiregyhaza.hu honlapról tájékozódhatnak az ügyfelek.

– Nyíregyháza MJV –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .