A legjobb előadás díját a Katona József Színház kapta a Vidor Fesztiválon

    Nyíregyháza, 2015. szeptember 6., vasárnap (MTI) – A legjobb előadás díját a budapesti Katona József Színház művészeinek ítélte oda a zsűri a 14. Vidor Fesztiválon – közölte a rendező nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház marketingvezetője vasárnap az MTI-vel.

Árgyellán Edina tájékoztatása szerint a szombaton befejeződött fesztiválon a Dottore-díjat a fővárosi társulat művészei A két Korea újraegyesítése című darabban nyújtott teljesítménnyel érdemelték ki.
A Makk Károly filmrendező vezette zsűri összesen tizenegy díjat ítélt oda a nyíregyházi fesztiválon.
A legszívhezszólóbb előadásért járó Arlecchino-díjat a budapesti Rózsavölgyi Szalon Arts & Café társulata kapta, a Romance.com darab bemutatásáért.
A merész magyar musicalért Smeraldina-díjjal jutalmazták a budapesti Centrál Színház Broadway felett az ég című előadását.
A legjobb átváltozóművészeknek járó Capitano-díjat Nagy Sándor, Magyar Attila és Szerednyey Béla kapta, a budapesti Madách Színház által bemutatott Agyeldobás című darabban nyújtott alakításért.
A legjobb kvartett Pantalone-díját Stefanovics Angéla, Bánki Gergely, Keszég László és Mészáros Béla vehette át, akik a Dumaszínház és a FÜGE közös produkciójában bemutatott 40! avagy Véges Élet című darabban nyújtottak kiváló teljesítményt.
A legjobb trió Pulcinella-díját Klem Viktor, Pálos Hanna és Szabó Győző kapta a Garzonpánik című darab szerepéért, a vígjáték a 011 Alkotócsoport és a budapesti Thália Színház közös produkciója volt.
A legjobb duett Brighella-díját Katona Lászlónak és Scherrer Péternek ítélték oda, a budapesti Nézőművészeti Kft. által színpadra állított A hal nem hal bele című darabban látott alakításért.
A legjobb női alakításért Colombina-díjjal jutalmazták Rezes Juditot, aki a budapesti Katona József Színház Abigail bulija című darabjában lépett színpadra.
A legjobb utcaszínházi előadást a kiskunfélegyházi Langaléta Garabonciások játszották, az Elemek, avagy tűzön, vízen, földön, égen című produkciójuk a Pierrot-díjat érdemelte ki a zsűritől.
A legjobb filmvígjáték Hyppollit-díját az Argó 2 című mozidarab kapta.
A zsűri egy különdíjat is kiadott, a Vidor Fesztivál hűséges komédiásainak, a Trixx Társulatnak.
A 14. Vidor Fesztiválon augusztus 28. és szeptember 5. között csaknem 400 programot láthatott a közönség, Nyíregyháza mellett 21 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen. A kilenc napos színházi programban 16 darabot, a legutóbbi évad legsikeresebb vígjátékait, komédiáit mutatták be a társulatok. Továbbá utcaszínházi előadások, bábdarabok, filmvetítések, kiállítások és könnyűzenei koncertek is szerepeltek a műsorban. A világzenei programban fellépett a mali Bassekou Kouyate& Ngoni, az olasz Bandariatica, a kolumbiai Sidestepper és a kínai Hanggai együttes is a 120 ezres nyírségi nagyvárosban.

– MTI –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .