A független Gyurkó László nyerte a polgármester-választást Botpaládon

    Nyíregyháza, 2015. november 22., vasárnap (MTI) – A független Gyurkó László nyerte az időközi polgármester-választást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Botpaládon vasárnap – közölte a Tiszabecsi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője az MTI-vel.

Báthori Gábor elmondta, hogy az új önkormányzati vezető tisztségviselő 156 szavazatot kapott, míg a második, szintén független Dobos Zoltánra 101-en, a harmadik Irényi Zoltánra pedig 74-en voksoltak.
A választáson a szavazásra jogosult 652 botpaládi választópolgár közül 416 járult az urnához, így a részvételi arány 63,80 százalékos volt. Érvényes szavazatot 412-en adtak le, míg 4 voks az érvénytelen volt.
A választáson öt független jelölt indult, s az első három helyezett mellett a negyedik helyen végzett Lukács József 42, az ötödik Szentesiné Liszák Mária pedig 37 szavazatot kapott.
Egyetlen pártjelölt is volt, a Munkáspárt színeiben Nagy István indult, ő 2 voksot kapott.
Az időközi polgármester-választást azért tartották, meg augusztus 11-én elhunyt Botpalád korábbi faluvezetője, Gyurkó András.

– MTI –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .