A Cantemus Kórus jóvoltából kapott két defibrillátort Nyíregyháza

    Nyíregyháza, 2015. május 21., csütörtök (MTI) – Jótékonysági hangversenyek bevételéből vásárolt két új defibrillátort Nyíregyházának a Cantemus Kórus.

Az életmentő készülékeket a Móricz Zsigmond Színházban és a Kodály Zoltán Általános Iskola portáján helyezték el, de utóbbit szükség esetén a közeli Váci Mihály Kulturális Központban is használhatják – közölte Szilágyi Szilárd, a kórus sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.
A szóvivő elmondta, hogy a defibrillátorokat a Cantemus által rendezett jótékonysági hangverseny bevételéből vásárolták meg, amelyek vendége két Kossuth-díjas művész, Kocsis Zoltán és Kelemen Barnabás volt. A nagy érdeklődés miatt két koncertet kellett tartani, így nyílt lehetőség két újraélesztő berendezés megvásárlására.
Szilágyi Szilárd Szabó Dénes karnagy szavait idézve elmondta, a Cantemus “nem volt elég okos” és saját kárán tanulta meg, milyen fontos lehet egy életmentő készülék. A kórus 2014 nyarán Japánban tett koncertkörútja során került vészhelyzetbe, ami végül – köszönthetően az ott lévő készüléknek – szerencsésen végződött.
A Cantemus részben emiatt döntött úgy, hogy támogatja minél több készülék megvásárlását Nyíregyházán – tette hozzá.
A most vásárolt – laikusok számára is könnyen használható – készülékkel együtt már huszonegy ilyen életmentő berendezés működik a nyírségi megyeszékhelyen. Defibrillátorral a Kodály iskola és a színház mellett rendelkezik többek között a polgármesteri hivatal, az állatpark, a fürdő, a stadion és több orvosi rendelő, de tervben van, hogy a Búza téri piacra is telepítenek egyet.

– MTI –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .