40 éve támogatja gyermekeink játékos tanulását a Magyarországon gyártott LEGO DUPLO

  • Négy évtizede, 1975 óta létezik külön márkaként a kizárólag hazánkban gyártott LEGO DUPLO
  • Idén nyáron a hétköznapi világ felfedezését és megismerését segítik a DUPLO játékok
  • 1,5 és 5 éves kor között kiemelt szerepe van a játékoknak a tanulási folyamatban
  • Manapság heti 8 órával kevesebb idejük van játszani a gyermekeknek, mint a húsz évvel ezelőtt, ezért is fontos a megfelelő       játék kiválasztása

    Budapest, 2015. június 2. – Fennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepli idén a LEGO® DUPLO® márka, amely már 1975 óta a legfiatalabb korosztály, a 1,5 és 5 év közötti gyermekek számára kínál biztonságos és kreatív játékokat. A LEGO kizárólag nyíregyházi gyárában készülő építőkockák kínálatában idén nyáron azok a játékok kapják a főszerepet, amik segítik a gyermekeket abban, hogy játék közben jobban megismerjék a világot.

    A LEGO DUPLO elmúlt negyven évében számtalan témájú szett debütált sikerrel a gyermekek és szülők körében, de a kisállatos témájú játékok örökzöld kedvencnek számítanak. Egyes szettek az aktuális LEGO DUPLO játékok közül is az állatok világába kalauzolnak, így lehetőséget kínálva a kicsiknek, hogy az első, valódi találkozást megelőzően ismerkedjenek meg az állatokkal a játékon keresztül. Emellett a kalandvágyó gyermekek igazi kis kertészekké* vagy fagyi árussá** válhatnak a DUPLO különleges, nyári tematikájú építődobozaival, amelyeket praktikus csomagolásuknak köszönhetően könnyen magunkkal vihetünk a családi nyaralásra.

Duplo_játék_közben    „Egy nemrégiben végzett pszichológiai kutatás1 rámutat: a mostani gyermekeknek heti 8 órával kevesebb idejük van játszani, mint a húsz évvel ezelőtti generációnak. A képzelőerőt serkentő, építő jellegű játékok szerepe így különösen fontos. Szakértők bizonyították2, hogy azok a bölcsődés és óvodás gyermekek, akik képzelőerejük használatával kreatívabb építményeket alkottak, iskolás korukban jobban és folyékonyabban sajátítottak el olyan készségeket, mint az olvasás – mondta Csetényi Zsuzsanna, a LEGO Hungária Kft. marketing vezetője. „Épp ezért különösen fontos, hogy ebben a tanulásra fogékony időszakban a gyermekek kezébe olyan játékokat adjunk, amelyek a kreativitásukat, finom motorikus mozgásukat, értelmi és érzelmi képességeiket is igénybe véve segítik fejlődésüket” – tette hozzá.

    A LEGO DUPLO termékek a fejlesztés során számos tesztelésen esnek át, annak érdekében, hogy a szettek a felnőttkori kreativitásra serkentő tulajdonságokat fejlesszék, erősítsék az önkifejezés, az önmegvalósítás és a konfliktuskezelés

    Az első DUPLO kockák 1969-ben gördültek le a gyártósorokról, azonban a LEGO kisgyermekeknek szánt termékcsoportja 1975-ben, pontosan négy évtizede vált külön márkává. A hagyományos kockáknál kétszer szélesebb és hosszabb elemek kifejezetten a legkisebbeknek készültek: apró kezeik számára ideális méretűek és biztonságosak a mindennapi játékhoz.

    Az ötéves korig ajánlott játékok különlegessége, hogy figuráin keresztül olyan témákat és szituációkat kínál, melyek révén a szülők biztonságos módon készíthetik fel a gyermekeket az olyan helyzetekre, mint amilyen egy kirándulás, vagy a szabadtéri pihenés.

    A világ egyetlen LEGO DUPLO elemeket gyártó létesítménye a 133 000 négyzetméteren elterülő nyíregyházi LEGO gyár, ahol több mint 100 különféle LEGO DUPLO figurát készítenek és naponta több mint 5 millió LEGO DUPLO kockát gyártanak. A hazánkban gyártott játékok világszerte több millió kisgyermek játékos fejlődéséhez járulnak hozzá.

A LEGO Csoportról

    A LEGO Csoport egy magántulajdonban álló, családi vállalat, amelynek székhelye a dániai Billundban található, főbb irodái pedig Enfieldben (USA), Londonban (Egyesült Királyság), Sanghajban (Kína) és Szingapúrban működnek. Az 1932-ben Ole Kirk Kristiansen által alapított, az ikonikus LEGO® építőelemen alapuló vállalat a világ egyik legnagyobb

    Az „Only the best is good enough” szellemében működő vállalat elkötelezett a gyerekek fejlődése iránt; célja a jövő építőinek ösztönzése és fejlesztése kreatív játék és tanulás révén. A LEGO termékek az egész világon kaphatók; választékunkat a www.LEGO.hu oldalon ismerheti meg.

    További hírekről, a LEGO Csoport pénzügyi eredményekről és felelősségvállalásáról a http://www.lego.com/hu-hu/aboutus oldalon olvashat.

A LEGO, a LEGO logó, a Minifigurák és az építőkockák a LEGO Csoport védjegyei.

– Sajtókapcsolat Grayling Hungary –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .