Új parkoló automaták a városban

5 új parkoló automatát vásárolt a NYÍRVV Nonprofit Kft., melyeket a Bocskai, Széchenyi és Bujtos utcákon, két gépet pedig a Bessenyei téren helyeztek el. A beszerzésre azért volt szükség, mert a régi, 15 éves gépek javíttatása az alkatrészek utánpótlása miatt komoly problémát okozott.
Az új automaták használata egyszerű, nyomógombokkal működtethető, és az automata kijelzője a kezelés minden lépését kiírja. A jegyváltáshoz be kell írni a jármű rendszámát, melyet a gép a parkolójegyre is rányomtat. A menüben a kor elvárásaihoz igazodva több nyelvből lehet választani. Az automaták folyamatosan kommunikálnak a központtal, riasztórendszerrel vannak ellátva, és központilag programozhatók.
A leszerelt, régi automatákat felújítást követően új helyszíneken helyezik ki.
Az automaták beszerzése bruttó 11.7 millió forintba került.
Nyíregyházán egyébként 3204 parkolóhelyet és 65 parkoló automatát üzemeltet a NYÍRVV Nonprofit Kft. A parkolási tevékenységből (várakozási díj, pótdíj) származó bevételt a társaság által végzett városfejlesztési feladatokra fordítják.

– NYÍRVV –

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .